sunshine

Trollhättan

En av Trollhättans mest karaktäristiska sidor är vattnet. Inne i centrum ligger kanalen blank och stilla och en bit bort dånar vattenmassorna i Trollhättefallen.

 

När portarna öppnas forsar 300 000 liter vatten per sekund fram. På promenadavstånd från centrum finner du slussarna där en slusstrappa på 32 meter passeras på vägen mellan Vänern och Västerhavet. Njut av slussarnas vackra omgivning.

 Ät Slusscaféts välkända räkmacka medan du ser båtar i alla storlekar trängas i slussbassängerna.
Åk linbana med en hisnande utsikt över Trollhättekanal, ta en båttur med Elfkungen och upplev en slussning.

Besök SAAB bilmuseum och Innovatum Science center, ett utvecklingscentrum där kunskap möter kunskap i forskningsprojekt och inspirerande aktiviteter.

 

 Vandra längs Trollhättefallen och Göta älv längs en mycket naturskön vandrings/strövstig utefter de branta stränderna eller längs kanalen i stadsmiljö. I Trollhättan nappar det ofta i vårt eminenta laxfiskeområde. Här planteras det ut lax under säsongen maj - oktober.

Kungajaktmuseet Älgens Berg är ett museum, som ligger 25 km från campingen, är något utöver det vanliga.
Det är ett spännande upplevelsecentrum som berättar om livet på tvillingbergen Halle och Hunne,
om bergens dramatiska geologi med hisnande rasbranter ,
om fängslande kulturhistoria, traditionell kungajakt, fantastisk natur och Vitteneguldets glänsande prakt.

Inne i museet finner du en permanent utställning om bergens djurliv, geologi, kulturhistoria och kungajakt. Förutom allt detta finner du en Ekoparksutställning där du kan finna nyttig information om Ekopark Halle- Hunneberg samt om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter.
Museet kan upplevas på egen hand av både barn och vuxna, men blir desto rikare med hjälp av en kunnig guide.
På bergen finns också möjligheter att fiska öring, röding, regnbågslax, gädda och abborre.

För dig som är golfintresserad så finns Hörlycke golfbana en fin 9- håls bana med drivingrange bara 1,5 km från campingen www.horlyckegk.se och inom en radie av 30 km finns det ytterligare 3 stycken 18- håls golfbanor av mycket hög klass.
Det finns många fina promenadstigar och vandrings- och cykelleder i vår närhet. Mer tips och information om vad som finns att se och göra finner ni på www.visittv.se